to the blind - Traducere în română - exemple în engleză | Reverso Context

Vederea orbilor, Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un implant care ar putea fi folosit pentru a reda vederea orbilor

îmbunătățirea ritualurilor vizuale harry benjamin viziune bună fără ochelari

WhatsApp În sfârșit, după numeroase teorii, experimente și teste pe coabai, implanturile cu ochi bionici devin realitate. Astfel de implanturi pot reda vederea pacienților complet orbi — aceasta, totuși, numai dacă handicapul este cauzat de o afecțiune a retinei ca, de exemplu, degenerarea maculară de care suferă milioane de vârstniciretinopatia diabetică, sau alte boli oculare degenerative.

Antena este conectată la retină cu circa 60 de electrozi, creând echivalentul vederea orbilor imagini de 60 de pixeli pe care creierul o interpretează. Primii utilizatori ai ochiului bionic Argus II susțin că pot identifica siluete, pot urmări mișcarea obiectelor și pot citi scrisul cu caractere mari.

  • Zi de vedere când
  • Pupila dilatată și miopia
  • Ochiul diabetic te poate orbi.
  • Articole din periodice de oftalmologie
  • Implanturile de ochi bionici le pot reda vederea orbilor | Money
  • to the blind - Traducere în română - exemple în engleză | Reverso Context
  • Carduri de testare a ochilor orbi color
  • He actually reads to the blind and delivers meals on wheels.

Al doilea implant de ochi bionic, Bio-Retina, dezvoltat de Nano Retina, este mult mai sofisticat: costă mai puțin — circa vederea orbilor Operațiunea de montare durează numai 30 de minute și poate fi efectuată sub anestezie locală. Practic, degenerarea maculară și retinopatia diabetică determină oprirea funcționării conurilor și a bastonașelor oculare.

Meniu de navigare

Bio-Retina aplică un senzor cu rezoluția de 24×24 de pixeli chiar deasupra retinei afectate, iar cei de electrozi de pe spatele implantului sunt introduși propriu-zis în nervul optic. Un procesor de imagine integrat transformă datele primite de la vederea orbilor pixel în impulsuri electrice codate astfel încât creierul să perceapă diferitele niveluri ale spectrului alb-negru.

CUM SĂ AI O VEDERE PERFECTĂ. Exercitii pentru sănătatea ochilor și recuperarea vederii deficitare

Și mai interesant este modul de alimentare a senzorului. Sistemul Bio-Retina are o pereche de lentile corectoare care sunt modificate astfel încât să lanseze câte o rază laser în spectru infraroșu apropiat prin irisul utilizatorului către senzorul din spatele ochiului.

Pe senzor se află o celulă fotovoltaică, ce produce astfel până la trei miliwatti de energie.

asistent de viziune 3 viziune poți naște singur

Laserul infraroșu este invizibil și inofensiv. Testele cu subiecți umani ale Bio-Retinei sunt programate pentru Multiple grupuri de cercetare lucrează în prezent la dezvoltarea unor senzori optici cu și mai mulți electrozi, capabili să furnizeze imagini cu rezoluție superioară.

ochiul a început să piardă din vedere pentru a îmbunătăți viziunea legume și fructe

Totuși, nu există semne că cineva ar încerca, momentan, realizarea unui ochi bionic de natură să creeze imagini color.