Ce este glaucomul?

Vedere glaucom

  1. Prețuri de corecție a vederii cu laser
  2. Mihaela Beraru Nicolaescu Medic specialist Oftalmologie Glaucomul este o afectiune oculara cronica bilaterala caracterizata prin distrugerea progresiva a fibrelor nervului optic, nerv care este responsabil de transmiterea informatiilor de la ochi la creier.
  3. Glaucomul este o boala degenerativa ce presupune afectarea progresiva a functiei si structurii nervului optic cu consecinte grave si ireversibile - ingustarea campului vizual si afectarea serioasa a vederii.
  4. De ce viziunea se înrăutățește
  5. Viziune ce este 1

Glaucomul este o afecțiune cronică a ochilor, care se manifestă prin creșterea presiunii intraoculare, afectarea nervului optic și diminuarea vederii, chiar până la  pierderea vederii. Glaucomul este o afecțiune destul de răspândită, această boală afectează în special persoanele cu o vârstă de peste 40 de ani.

Vedere glaucom glaucomul îi poate afecta și pe tineri glaucomul juvenil și chiar pe nou-născuți glaucomul congenital. Pentru a înțelege mai bine această afecțiune, se poate compara ochiul cu un aparat de fotografiat. Rolul obiectivului îl îndeplinesc corneea și cristalinul: acestea permit pătrunderea razelor, pe care le refractă.

O privire de ansamblu asupra simptomelor, cauzelor și tratamentelor

Rolul peliculei fotosensibile îl îndeplinește retina ochiului, în care se află celulele fotosensibile. În cazul glaucomului are loc afectarea nervului optic.

oculus rift vision

Acest fapt conduce la ruperea legăturii dintre globul ocular și creier: imaginea, care apare pe retină, nu se mai transmite la creier. În mod normal, în interiorul ochiului permanent se produce un lichid intraocular special.

viziune pentru lectură

Echilibrul dintre cantitatea de lichid, care se produce în ochi și cantitatea de lichid, care se scurge din ochi, menține presiunea intraoculară PI la un nivel constant. Valorile normale ale presiunii intraoculare sunt individuale, acestea oscilează între mm.

miopia este mare

Presiunea din ochi poate să crească atunci când lichidul intraocular se produce într-o cantitate excesivă. Acest tip de glaucom se dezvoltă lent și tăcut, fără durere sau alte simptome, iar uneori este depistat când o mare parte din fibrele nervului optic sunt distruse, cu pierderea ireversibilă a vederii. În vedere glaucom obișnuit, glaucomul cu unghi deschis răspunde bine la medicație, în special în cazul diagnosticării  din timp și a unui tratament adecvat.

Dacă aceste simptome apar, e vedere glaucom un consult oftalmologic, deoarece doar un medic oftalmolog poate stabili ce formă de glaucom există și ce tip de tratament să urmați.

Vezi articolul precedent

Glaucomul nu este o boală contagioasă, apare de obicei la ambii ochi dar nu în același timp, la al doilea ochi poate să apară peste câteva luni sau ani. Nedepistată la timp și fără tratament glaucomul poate duce la orbire, stadiu în care nu se mai poate recupera vederea.

Glaucom: simptome, pret operatie, cauze Ce este glaucomul?

Cum suntem diagnosticati cu glaucom. Diagnosticul de glaucom se stabilește în urma efectuării mai multor investigații, astfel încât se poate recomanda tratamentul potrivit sau în alte cazuri efectuarea de intervenții chirurgicale. Printre acestea enumerăm intervenția de endociclofotocoagulare endoscopică,  care este o tehnică nouă în România și se efectuează la Clinica Vitreum în Satu Mare.

Această tehnică prin endoscopul ocular și sonda care are încorporată fibra laser și camera video, permite vizualizarea și tratarea unor părți anatomice oculare care cu tehnicile existente până în prezent vedere glaucom ar fi fost posibile. Primele operații endoscopice din România au fost efectuate la Clinica Vitreum în Satu Mare de către doctorul chirurg vitreo-retinian Levai Lehar.

Cu această nouă tehnică pot fi tratate boli foarte grave care duc la atrofia oculară stafidirea ochiuluipot fi abordate patologii complexe de la nivelul retinei, cum ar fi hipotonia ocularăsau vedere glaucom nivelul polului anterior, cum ar fi glaucomul.

În cazul depistării la timp și urmarea tratamentului corect, cum să restabiliți vederea îmbunătățiți acestor metode moderne, majoritatea bolnavilor de glaucom reusesc să-și păstreze vederea. Din acest motiv recomandăm solicitarea unui consult oftalmologic de specialitate atunci când apar primele semne iar la pacienții cu vârsta peste 40 de ani este indicat controlul anual.

refacerea medicamentelor pentru acuitatea vizuală