Date statistice - Info TB

Tuberculoză suspectată, Câte cazuri noi de tuberculoză ne poate aduce epidemia de COVID

Tuberculoza pulmonara cavitara - operatie

În fiecare zi, peste 8 milioane de oameni se îmbolnăvesc de tuberculoză. La ora actuală, o treime din populaţia globului este infectată cu Micobacterium tuberculosis. În absenţa tratamentului, bolnavul cu forma activă a tuberculozei poate infecta între 10 şi 15 persoane anual.

Câte cazuri noi de tuberculoză ne poate aduce epidemia de COVID

În anul8,7 milioane de persoane s-au îmbolnăvit de tuberculoză, 1,1 milioane din acestea fiind persoane HIV pozitive şi 0,5 milioane copii. În1,4 milioane de oameni au decedat din cauza tuberculozei, inclusiv de mii de persoane HIV pozitive.

tuberculoză suspectată

Dacă e să comparăm numărul deceselor cauzate de tuberculoză în rîndul tinerilor şi adulţilor cu cele cauzate de alte maladii infecţioase, atunci incidenţa acesteia este cea mai mare. În din tuberculoză suspectată tuberculozei au decedat aproximativ 70 de mii de copii.

tuberculoză suspectată

Tuberculoza este cauza unui sfert din totalul deceselor persoanelor HIV infectate. În anuldintre pacienţii care au fost diagnosticaţi cu tuberculoză pulmonară, aproximativ mii au fost pacienţi cu tuberculoză multi-drog rezistentă MDR-TB.

tuberculoză suspectată

Încazuri de tuberculoză cu rezistenţă extinsă la tratament XDR-TB au fost identificate în 84 de ţări. Tuberculoza poate fi prevenită şi tratată.

ŞTIRILE ZILEI

Pe parcursul ultimilor 20 de ani în Brazilia şi China s-a redus considerabil numărul cazurilor de îmbolnăvire cu tuberculoză. Înnumărul total al bolnavilor de tuberculoză a fost de de persoane. Rata îmbolnăvirilor cu tuberculoză în Republica Moldova raportată la de mii de locuitori tuberculoză suspectată ,8 persoane.

  1. Monitor de vedere
  2. Viziunea minus 9 este
  3. Scăderea diagnosticării este provocată de restricţiile de circulaţie.
  4. Care este viziunea viespei
  5. ICD Z Observatie pentru suspiciunea de tuberculoza — Lista Medicamentelor Mediately

În din cauza tuberculozei au decedat locuitori ai Republicii Moldova. Raioanele cu cea mai înaltă rată a îmbolnăvirilor cu tuberculoză sunt Călăraşi, Orhei, Rîbniţa, Slobozia, Străşeni.

tuberculoză suspectată

Republica Moldova este asigurată în întregime cu preparate antituberculoase de primă linie pentru tratamentul tuberculozei clasice sensibile la tratament. Diagnosticarea şi tratamentul tuberculozei în Republica Moldova este gratuit.

În Moldova activează 59 de laboratoare de microscopie a sputei pentru depistarea micobacteriei de tuberculoză. Din ianuarie în ţară funcţionează 25 de aparate GeneXpert de diagnosticare a sputei la pacienţii suspectaţi de tuberculoză din grupurile cu un risc înalt de îmbolnăvire. Aceste aparate permit, în decursul a 1, ore, atît depistarea M. Sănătate TV.

tuberculoză suspectată