Tratamentul presbiopiei

Presbiopia vederii

Debutul afecțiunii poate avea loc după vârsta de 40 de ani.

presbiopia vederii medicamente pentru afectarea vizuală de origine vasculară

De obicei, pacienții pot observa că, ori de câte ori încearcă să citească sau să efectueze o activitate uzuală, dar meticuloasă, simt nevoia să îndepărteze cartea sau obiectul, pentru a vedea mai bine.

Ce cauzează presbiopia Așa cum vă spuneam, este o afecțiune care înaintează odată cu vârsta. În tinerețe, cristalinul, lentila naturală a ochiului este foarte moale și flexibil.

Deficiențe vizuale: Ce este Presbiopia? Cum este tratată?

Astfel, își schimbă forma cu ușurință atunci când priviți atât de aproape, cât și de departe. Odată cu trecerea timpului însă, acesta își pierde elasticitatea, devine rigid și nu își mai poate schimba forma atât de ușor. Tocmai de aceea, cititul, introdusul aței în ac sau restul activitățile care cer o concentrare mai mare a ochiului restaurarea audiovizualului din ce în ce mai dificile.

Din păcate, nu există nicio cale de a stopa sau de a trata această afecțiune.

Ce stim despre presbiopie?

Singurul mod de a corecta vederea este cu ajutorul ochelarilor sau a lentilelor de contact, ori printr-o intervenție chirurgicală. În cazul în care presbiopia vederii nu este tratată, persoanele afectate se pot confrunta cu dureri de cap sau ochi obosiți, în special dacă au activități care presupun, în mare parte,  folosirea intensă a ochilor. Tratamentul presbiopiei În cazul în care singura dumneavoastră problemă este presbiopia, adică nu aveți și alte afecțiuni ale vederii cum ari fi hipermetropie, miopie sau astigmatism, tot ce aveți nevoie este o pereche de ochelari de vedere.

Lentilele bifocale, trifocale sau progresive În cazul în care sunteți deja purtători de ochelari sau de lentile de contact, este posibil să aveți nevoie de lentile bifocale, trifocale sau progresive.

Optica medicala Constanta - Catalina Optic

Lentilele bifocale corectează atât vederea la distanță, cât și de aproape. O linie, care poate sau nu să fie vizibilă, împarte lentila în două.

Partea de jos va refracta lumina pentru o vedere de aproape mai bună, pe când partea de sus va refracta lumina astfel încât dumneavoastră să vedeți lucrurile clar la distanță. Lentilele trifocale sunt împărțite în 3 părți, fiecare dintre acestea ajutând ochiul să vadă mai bine la distanță, aproape sau distanță intermediară. Lentilele progresive au presbiopia vederii efect ca lentilele bifocale sau trifocale. Însă, în locul unei linii care împarte lentila în două sau trei zone, refractarea se schimbă gradual, din partea de sus a lentilei, până în partea de jos.

presbiopia vederii masaj hipermetropie

Lentilele de contact Unele persoane tind să aleagă lentilele de contact în schimbul ochelarilor de vedere. Există și aici două tipuri de lentile care pot corecta vederea în cazul presbiopiei.

BLOG Afectiuni Oculare Viciile de refractie sunt afectiuni oculare care presupun refractia anormala a luminii la trecerea acesteia prin mediile transparente ale ochiului.

Lentilele prin tehnica monovision: aceasta este o metodă de corecție a vederii prin care, la un ochi se aplică lentilă de vedere la distanță, iar la celălalt ochi, lentilă de vedere aproape. După o perioadă de aclimatizare și antrenament a creierului, acesta va comuta automat ochiul care a văzut obiectul clar. Chiar dacă la început pacienții pot avea senzația de amețeală, dureri de cap sau vedere neclară, cu timpul, efectul unor astfel de lentile poate fi mai bun decât al celor bifocale.

Deficiențe vizuale: Ce este Presbiopia? Cum este tratată? | Blog localuri-bucuresti.ro

Lentilele multifocale, denumite în termeni medicale și lentile de contact progresive, datorită designului lor, pot corecta atât vederea de aproape, cât și pe cea de departe. Cu toate acestea, creierul dumneavoastră va învăța presbiopia vederii să aleagă imaginea clară.

presbiopia vederii de ce este importantă viziunea

Chirurgia O altă metodă de tratament este cea chirurgicală. Diferă în funcție de tehnicile folosite.

presbiopia vederii vederea zboară în fața ochilor

Din ce în presbiopia vederii mai multe persoane aleg, în ultima vreme, chirurgia refractivă prin tehnica monovision. Prin remodelarea corneei, acesta poate reduce nevoia de a purta ochelari de vedere, sau o poate elimina total.

Vorbim despre aceeași tehnică folosită la lentilele de contact, prin care un ochi este făcut să vadă bine la distanță, celălalt la aproape.

  1. Slabă vedere asupra căii ferate
  2. Afectiuni ale vederii - afectiuni oculare
  3. Ce stim despre presbiopie?
  4. Presbiopia si alte afectiuni oftalmologice ale adultului - Optiblu
  5. Apare in jurul varstei de 40 de ani si este un semn natural al imbatranirii.
  6. Primul simptom care apare este nevoia de a îndepărta imaginea de pe care citiți, cât mai departe de ochi, pentru a putea vedea.
  7. Cum să îmbunătățiți viziunea minus 4

Unii medici pot recomanda o astfel de intervenție chirurgicală cu laser înainte presbiopia vederii intervenția LASIK. Este singurul mod în care puteți vedea dacă este o opțiune bună pentru dumneavoastră.

Presbiopia - cauze, simptome, tratament

Implantarea inelelor corneene. Implică niște dispozitive mici, menite să corecteze presbiopia. Inelele sunt implantate în cornee, printr-o intervenție chirurgicală minim invazivă, corectând vederea de aproape.

După cum puteți observa, tratamentele sunt multe și fiecare poate avea avantaje specifice. La clinica noastră, vă așteaptă o echipă de doctori cu experiență, pregătiți să vă diagnosticheze și să vă ofere toate recomandările necesare pentru a alege, împreună, cel mai bun și eficient tratament pentru problema dumneavoastră.