Clinica Novaoptic - Miopia

Miopia adăugată

Tratament[ modificare modificare sursă ] Presbitismul nu poate fi tratat, dar pierderea abilității de focalizare a ochilor poate fi corectată prin folosirea de lentile de corecție, fie sub forma ochelarilor ori a lentilelor de contact. Dacă persoana în cauză suferă și de deficiențe de refracțieatunci corecția se poate face folosind fie lentile bi- sau trifocalefie lentile progresive. Uneori doar adăugarea unor lentile bifocale poate rezolva problema.

Indiferent de diagnostic, dacă ne uităm pe prescripţie vom vedea că pe ea apar termeni şi abrevieri necunoscute pentru noi. Pe prescripția pentru ochelari, informațiile pentru ochiul drept OD apar înaintea informațiilor pentru ochiul stâng OS. Specialiştii vederii scriu astfel prescripția, pentru că atunci când ne consultă, primul ochi examinat este ochiul drept și apoi ochiul stâng.

  • Modul în care o hernie afectează vederea
  • Clinica Novaoptic - Miopia
  • Sifon pentru vedere

Rețeta pentru ochelari conține și alți termeni și abrevieri. Iată în continuare care sunt aceştia.

miopia adăugată

SF Sfera. Acest termen indică puterea lentilelor, măsurată în dioptrii, prescrisă pentru a corecta miopia sau hipermetropia. În acest caz, corecția pentru miopie sau hipermetropie este sferică sau egală în toate meridianele ochiului.

Cum am scapat de miopie cu SMILE?

CIL Cilindru. Aceasta rubrică este necesară pentru a indica puterea lentilelor pentru astigmatism. Dacă nu apare nimic în această coloană, nu aveți astigmatism, sau astigmatismul este atât de ușor, încât nu este necesar să  fie corectat cu ajutorul lentilele de ochelari. Puterea cilindrului apare întotdeauna după puterea sferică într-o rețetă pentru ochelari.

miopia adăugată

AX Axa. Aceasta descrie meridianul lentilei care nu conține nicio putere a cilindrului pentru a corecta astigmatismul. Axa este definită cu un număr de la 1 la Numărul 90 corespunde meridianului vertical al ochiului, iar numărul corespunde meridianului orizontal al ochiului. Dacă o prescripție pentru ochelari include o putere miopia adăugată cilindrului, trebuie să includă și o valoare a axei care urmează puterii cilindrului.

miopia adăugată

Axa este meridianul lentilei care este la 90 de miopia adăugată faţă de meridianul care conține puterea cilindrului.

ADD Adiţia. Aceasta este puterea de mărire adăugată, miopia adăugată părții inferioare a lentilelor multifocale, atunci când, pe lângă dioptriile necesare miopiei, se adaugă și dioptrii pentru prezbiopie. Aceasta este puterea prismatică şi este prescrisă pentru a compensa problemele de aliniere a ochilor.

miopia adăugată

Doar un procent mic de prescripții pentru ochelari include prisma. DIP Distanţa inter-pupilară.

  • Limita viziunii umane
  • CUM SA CITESTI PRESCRIPTIA PENTRU OCHELARI
  • Mese de autoexaminare

Aceasta apare la finalul prescripţiei şi indică distanţa dintre centrele pupilelor celor doi ochi, care este foarte importantă pentru realizarea corectă a ochelarilor.

Puterea sferică, puterea cilindrică și adiţia sunt în formă zecimală și, în general, sunt scrise în creşteri de sferturi de dioptrii 0,25 D. Valorile axei sunt numere întregi de la 1 la și semnifică numai o locație meridională, nu o putere.

miopia adăugată

Atunci când dioptriile prismei sunt indicate în formă zecimală, în mod obișnuit apare doar o singură cifră după virgulă de exemplu, 0,5. Acestea sunt principalele categorii de informaţii care se completează pe o prescripţie pentru ochelari.

Orice întrebări legate de prescripţie, le putem adresa cu încredere specialistului vederii.

miopia adăugată